Schoonheids- en Wellness Salon CAROMA

Natuurlijk voor jou

Abhyanga Face & Body

Ultieme ontspanning  en verzorging voor lichaam, geest en huid. 

Er wordt gestart met de basis gezichtsbehandeling. Tijdens deze behandeling wordt je al voorbereid op de ontspanning van de lichaamsbehandeling. Als het gezichtsritueel klaar is gaan we naadloos over in de Ayurvedische lichaamsmassage met warme massageolie.

Basis gezichtsbehandeling:
In de basisbehandeling vind je de basis om de huid te reinigen en te voeden. De producten worden afgestemd op de huid.
Er wordt gestart met een kort overgangsritueel om tot ontspanning te komen. Vervolgens volgen een gezichtsreiniging , scrub, masker en de dag/nachtverzorging.

Abhyanga:
Een olierijke massage met een warme olie aangepast aan je persoonlijke constitutie geeft deze massage juist wat je nodig hebt. Het voelt aan als een dans op je lichaam, harmonieus en meditatief.

Je voelt zowel zachte als harde massagegrepen, je ervaart traagheid maar ook versnelling. De energiedoorstroming wordt verbeterd in al je nadi’s (energiekanalen) waardoor vitale processen (organen) in je lichaam zich beter gaan herstellen en helpen zo om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te bevorderen.

Werking en doel van de massage:

Een Ayurvedische massage of Abhyanga massage is een ervaring die lichaam en geest ontwaken en ons nieuwe energie geeft. Het brengt rust in het zenuwstelsel, het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop, bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid, zorgt voor bewustwording van je eigen lichaam en geeft verlichting van de spierspanning. Het herstelt de vitaliteit van lichaam en geest.  

Er is gebleken dat het regelmatig nemen van massage (en bij voorkeur een reeks), een langdurig positief effect heeft op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid. Het zorgt voor verlaging van je spier- en bindweefsel spanning, verbeterde doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en verbeterde werking van je immuunsysteem. Neem je met regelmaat een massage, bijv. om de twee weken, dan kan het effect dagen of zelfs weken aanhouden. Er worden in je lichaam namelijk processen in beweging gezet die het natuurlijk zelfherstellend vermogen van je lichaam stimuleren.

Aandachtspunten:

In deze massage worden bijna het gehele lichaam gemasseerd incl. de hoofdhuid en het gezicht.
Dat betekent dat je volledig ingeolied bent. Voor het lichaam en het gezicht wordt 1 van bovenstaande oliën gebruikt. 
Voor in het haar kun je een keuze maken uit:

Ø De olie die al gebruikt wordt (sesamolie versterkt het haar)

Ø  “Be Zen” hair mask | sereniteit met lavendel.Een uniek haarmasker.
Het bedekt de haarschacht, versterkt de natuurlijke glans en geeft zijdeachtig haar.
Voor alle haartypes en voor een geest die pure ontspanning nodig heeft.

Ø Een lotion om het haar sterker te maken en tegen haaruitval.

Houd er rekening mee dat je olie in je kleding kunt krijgen en er ook olie of een haarmasker in je haar zit als je hier weg gaat. De lotion in het haar is niet echt zichtbaar. 

Je kunt er voor kiezen om tegen een kleine meerprijs in de salon te douchen. Haar- en bodyshampoo zijn aanwezig. Wanneer je er hiervoor kiest, wordt er €7,50 extra in rekening gebracht.

Tip: Deze massage is ook heel fijn te combineren bij de basisgezichtsbehandeling.
Lees meer…

De massageolie:

De plantaardige oliën kunnen aangepast worden aan je constitutie (Vata, Pitta, Kapha) of er wordt gebruik gemaakt van sesamolie, geschikt voor alle dosha’s en huidtypen. 

Sesamolie: Heeft een filterende en beschermende werking tegen ultraviolette straling. De olie werkt verstevigend en stimulerend op de huid. Verder heeft het een krachtige regenererende werking op de opperhuid en werkt effectief bij schilfering, een droge huid en bij verschillende huidirritaties om de huid glad te maken en te beschermen. Ook versterkt het de huid, de nagels en het haar.

Aanbevolen door Ayurveda omdat het Vata in evenwicht houdt (stress reduceert).

Activeert de werking van de bloedvaten, de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel in evenwicht.

Bevat oliën die koud worden geëxtraheerd en van de eerste persing, zeer zuiver, volledig natuurlijk, van biologische productie, uit het wild of traditioneel geproduceerd.

Onze olie is gerijpt volgens een oud Ayurvedisch recept waardoor het zeer goed te verdragen is voor alle huidtypen. 

Massageolie Vata: Deze exclusieve formule geeft een kostbaar gevoel van welzijn en brengt de constitutie van Vata in evenwicht. Het helpt de onbalans te corrigeren die wordt veroorzaakt door een teveel aan Vata, waardoor een evenwichtig gevoel van kracht wordt gecreëerd.

De olie geeft een betere hydratatie aan de huid en het beschermt en verzacht een geïrriteerde huid, een huid met eczeem en een rode huid.

Vata, staat voor het ether en lucht, deze elementen staan voor beweging, droogte en kou.

Deze energie is erg beweeglijk en veranderlijk, een overprikkelend zenuwstelsel en geest tot gevolg.

De Vata massageolie is vol en rijk met voedende en hydraterende werkstoffen die het lichaam verzorgt en relaxeert.

Vata olie is ontspannend, harmoniserend, het stimuleert vriendelijkheid, harmonie en emotionele stabiliteit. Het bevat buitengewone pure essentiële oliën van Indian Basil, Fennel (venkel), Lavender vera, Terragon (dragon), Marjolein enz.

Massageolie Pitta: Deze exclusieve formule geeft een kostbaar gevoel van welzijn en brengt de constitutie van Pitta in evenwicht. Het helpt de onbalans te corrigeren die wordt veroorzaakt door een teveel aan Pitta, waardoor een evenwichtig gevoel van kracht wordt gecreëerd.

De olie geeft een betere hydratatie aan de huid en het beschermt en verzacht een geïrriteerde huid, een huid met eczeem en een rode huid.

Pitta, staat voor het vuur element met een klein beetje water, deze elementen staan voor energie, verbranding en transformatie. Verder is deze energie erg lichamelijk, warm en temperamentvol.

De Pitta massage olie is halfvol, verkoelt en kalmeert het warme lichaam.

Massageolie Kapha: Deze exclusieve formule geeft een kostbaar gevoel van welzijn en brengt de constitutie van Kapha in evenwicht.

Het helpt de onbalans te corrigeren die wordt veroorzaakt door een teveel aan Kapha, waardoor een evenwichtig gevoel van kracht wordt gecreëerd.

De olie geeft een betere hydratatie aan de huid en het beschermt en verzacht een geïrriteerde huid, een huid met eczeem en een rode huid.

Kapha, staat voor het water en aarde element, deze elementen staan voor stabiliteit en rust.

Deze energie is erg rustig van aard maar kan de neiging hebben om te stagneren en te rustig te worden.

De Kapha massage olie is mager voedend, stimuleert de doorbloeding en geeft meer energie en vitaliteit. Het is stimulerend en vitaliserend, bij moeheid, bij concentratieproblemen en bij een lage bloeddruk.

Bevat buitengewone essentiële oliën van Scotch pine, Rosemary cineol, Picea Mariana, Nutmeg (nootmuskaat), Laurel, Ginger and black pepper.

Klik hier voor een online afspraak

Tijdsduur: 90 minuten
Prijs €93,75


Kaart
Opbellen
E-mail
Info