Schoonheids- en Wellness Salon CAROMA

Natuurlijk voor jou

 

PITTA RITUEEL VOOR DE GEVOELIGE HUID

Voor een huid met gemiddelde poriën, licht van kleur, gevoelig voor pigmentatie, neiging tot roodheid, couperose en zichtbare haarvaatjes. In het geval van een supergevoelige intolerante huid of rosacea is de Irisbehandeling beter van toepassing.

Volgens Ayurveda is iedereen onderhevig aan 3 bio energieën; Vata – Pitta en Kapha.  Pitta onder invloed van de natuurelementen vuur en een beetje water. Deze elementen staan voor warmte, vurigheid, transformatie en onrust. 

De Pitta-huid is een huid die gemengd en/of gevoelig is. De huid kan lijden onder stress, het gebruik van synthetische producten of door verkeerde voeding. Deze huid is reactief en onrustig van karakter. Soms is er bij een Pitta-huid sprake van een verstoorde zuurmantel of een te zure pH-waarde in het lichaam, voeding en ontgifting spelen hier een cruciale rol.

Aandachtspunten van een Pitta huid
De huid kan (over) gevoelig zijn en reageert snel op producten.
Bij dit type huid kan er vaak stuwing in de bloedvaten ontstaan (roodheid, adertjes).
Gevoeligheid voor de zon al dan niet met pigmentvlekken en verbrandt gemakkelijk.
Gemiddelde poriën, met meestal een iets vettere T-zone.

Behandeling
Tijdens de behandeling wordt ook veel aandacht geschonken aan ontspanning van geest en lichaam door middel van massages. Alle producten zijn afgestemd op de gevoelige huid en de Pitta dosha

Een Pitta huid heeft halfvolle producten nodig. Deze producten gaan half voeden en half hydrateren. Werkstoffen zoals; Korenbloem, lavendel, rose, sesam, palmarosa, ylang ylang, lotus, patchouli gaan de huid kalmeren en verkoelen, ze versterken en verbeteren de vaak beschadigde zuurmantel van de huid.

Tip: epileren en/of verven van de wenkbrauwen of harsen van de bovenlip kan in deze behandeling meegenomen worden.
De tijd van de massages wordt dan iets ingekort.

Klik her voor een on-line afspraak

Tijdsduur 90 minuten
Prijs €94,50


Kaart
Opbellen
E-mail
Info